At have en tekstforfatter på sit team, kan være en kæmpe fordel, når man finder den rigtige. Den rette forstår opgaven, har klar kommunikation med dig gennem projektet, og brænder for det de laver.

Finder man derimod ikke den rigtige, kan det end med mange ærgerlige oplevelser og spildt tid. For at undgå dette, er der lavet en guide, så du er opmærksom på de kvaliteter, der kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige tekstforfatter til dig og din forretning!

Find én, der fanger din forretning

Når man skal have en tekstforfatter med på sit hold, så er det vigtigt at de fanger tonen, som din forretning prøver at udtrykke til dine kunder. Fanges tonen ikke, kan der nemlig ske et fald i besøgsantallet. Hvis man derimod finder én, som virkelig forstår én selv og forretningens budskab, kan dette have en positiv indvirkning på salgene og besøgstallene.

Når man er på bølgelængde med sin tekstforfatter, så bliver arbejdet og kommunikationen meget nemmere, og reelt set kan spare en masse tid. Når tiden ikke bruges til forklaring og ændringer af opgaven, så kan den bruges mere effektivt andre steder på ens hjemmeside eller på ens forretning. Du kan læse mere om at finde en forfatter til dit næst projekt her.

Find en tekstforfatter, som du snakker godt med

Det kan lyde lidt vagt, at man skal finde en tekstforfatter, som man snakker godt med. Her menes det ikke på et venskabeligt niveau, men mere at ens personlige tekstforfatter skulle kunne kommunikere deres tanker og idéer klart til dig, men vedkommende skulle også kunne læne sig tilbage, og så lytte til dig og dine ønsker.

Kommunikationen skal gå begge veje, og selvfølgelig behøver tonen ikke altid at være lige formel, man kan jo sagtens blive gode kollegaer, men kommunikationen skal være i top for at få det bedste ud af partnerskabet. Hvis man ikke snakker godt sammen, kan det lede til ekstraarbejde, frustrationer og en generel dårlig oplevelse for begge parter involveret.

Bliv enig med dig selv, om du helst vil have en senior eller junior tekstforfatter

Man kan finde senior tekstforfattere, der har været i branchen længe og med meget erhvervserfaring efterhånden, eller en junior, der måske ikke har så meget erfaring, men har et relevant studie ved siden af. Her er det vigtigt at vide, om det er vigtigt for én selv, at ens nye ansatte skal have mange års erfaring, eller om vedkommende gerne må få lov til at prøve kræfter med dit studie.

Uanset hvad alder man vælger, er man sikker på at få sig en ildsjæl med på holdet, som gerne vil gøre et godt stykke arbejde. Og selvom man kun får sig en tekstforfatter på holdet, så betyder det ikke, at der ikke er flere inde over teksten. Alle projekter bliver nemlig gennemlæst, så de små fejl, bliver fanget inden teksten når ud til dig.