Hvis du har ekstra meget på nuværende tidspunkt på grund af situationen i verdenen, så kan der være, at du ønsker at lære en ny færdighed. Programmering er det oplagte eksempel på noget, du kan lære meget hurtigt og få en del ud af. Hvorfor det? Fordi næsten alt, hvad du bruger i dagligdagen, er lavet af en programmør eller med hjælp fra en programmør.

 

Kryptovaluta har i de sidste 10 år haft indflydelse på, hvordan man investerer, og hvad der investeres i. Hvis der ikke var programmører og dataloger, ville Bitcoin aldrig have været opfundet. Denne teknologiske revolution var aldrig startet. Hvis du har tjekket kryptovaluta kurser på det sidste, så har du nok lagt mærke til, at de er steget rigtig meget. Dette kunne være en indikation om, at der i fremtiden kunne være brug for flere programmører med erfaring inden for blockchain. Når det så er sagt, undrer du dig nok over, hvordan du hurtigst kommer i gang med at lære at programmere.

 

Den nemmeste måde at komme i gang med at programmere på, er selvfølgelig at følge en del YouTube videoer. Generelt set findes der to former for videoer: kurser og hvordan man gør en bestemt ting. Hvis du ikke ved, hvad du vil, bør du se kurser. Dermed får du et generelt overblik over programmering og kan derefter identificere problemstillinger, som du kan se uddybende videoer om. Der er rigtig mange kanaler på YouTube, der lærer dig programmering på en nem og hurtig måde. Det bedste ved det hele er, at det er gratis. Du er selvfølgelig velkommen til at støtte personen eller personerne bag videoerne, men dette er absolut ikke et krav. Det er det smukke ved YouTube.

 

En anden meget nem måde at lære at programmere, er ved at følge interaktive kurser. Det bedste eksempel er nok platformen Codecademy. Her kan du købe et abonnement, og du får adgang til kurser om mange forskellige programmeringssprog. Du kan tage dem i dit eget tempo, og du bestemmer selv, hvilke aspekter du vil lære. Der er generelle kurser, specialiserede kurser og træningsopgaver. Codecademy, er som nævnt, en interaktiv platform. Det betyder, at du koder direkte i din browser og får feedback med det samme. Det er en meget effektiv måde at lære på, og du kan blive god til eksempelvis JavaScript på få uger. Hvis du ønsker at blive krytovaluta programmør, bør du kigge på sprog som Solidity (Ethereum) eller tilsvarende.

 

Der findes også danske hjemmesider om programmering, men de er ikke på samme niveau som Codecademy og YouTube videoer på engelsk. Engelsk er også sproget du skal bruge, når du skal “debugge” din kode, hvorfor det ikke giver mening at lære om programmering på dansk. Vi håber, at du er blevet inspireret til at lære at programmere.