Har du på nuværende tidspunkt en hjemmeside lavet med WordPress, og ønsker du at forbedre denne uden at skulle programmere? Hvis du kan svare ja, så er denne artikel lige noget for dig. Vi kommer ind på, hvordan du kan give din WordPress hjemmeside netop det design, du vil have – uden at skulle programmere noget som helst. Alt dette kan du gøre ved hjælp af Elementor temaet.

 

Page builders til WordPress

Efterhånden findes der tonsvis af de såkaldte page builders til WordPress. Disse fungerer på den måde, at du ved hjælp af “drag and drop” kan designe en side eller hele hjemmesiden. En page builder har dog sjældent al den funktionalitet, man kan få brug for. Af denne grund er det vigtigt at vælge en page builder, som mange andre også anvender.

 

Man skal vælge en page builder anvendt af mange, fordi så er der sandsynligvis udviklet mange plugins til netop den page builder. Dette gør sig helt klart gældende for Elementor, som bliver anvendt på over 5 millioner hjemmesider baseret på WordPress. Det er ikke usandsynligt at flere af disse hjemmesider har brug for funktionalitet, der ikke findes i Elementor, hvorfor der bliver udviklet ekstra plugins. Disse plugins kan være gratis, men mange af dem skal du betale for. Der findes faktisk hjemmesider der udelukkende sælger plugins til Elementor og pakker med plugins. Så populært er Elementor.

 

Hvorfor anvende Elementor?

En meget god grund til at anvende Elementor er, at de har en gratis version tilgængelig. Du installerer bare teamet Hello Elementor på din WordPress hjemmeside. Herefter skal du installere det plugin, der hedder Elementor. Har du betalt for Elementor, kommer det til at hedde Elementor Pro i stedet for. Efter du har gjort dette, kan du ændre på nærmest alle ting på din hjemmeside.

 

At du kan ændre på nærmest alting er grunden til at mange anvender Elementor. Hjemmesider lavet i WordPress kan nemlig se meget kedelige ud, specielt hvis man anvender et gratis tema fra WordPress’ eget bibliotek. Køber du et tema på eksempelvis Theme Forest, så kan det sjældent alt det, du forventede af det. Hvis du vil have din hjemmeside til at se ud på en bestemt måde, så er Elementor nok det bedste bud i 2021.

 

Mangler der noget funktionalitet i Elementor, så kan du prøve at søge efter plugins til formålet. Der findes som nævnt rigtig mange plugins udviklet netop til Elementor. Skulle du have brug for hjælp, så findes der en del videoer på YouTube, der kan hjælpe dig. Er YouTube ikke nok, så findes der også mange fora, hvor man kan stille spørgsmål. Elementors support kan også hjælpe dig, og de svarer typisk hurtigt.